Bölüm Kurulu

Görevi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Kurul Üyeleri
Başkan Dr. Öğr. Üyesi Duygu ALP BALTAKESMEZ
Üye Dr. Öğr. Üyesi Bilge SAYIN
Üye Öğr. Gör. Salih ÇAKICI
Üye Öğr. Gör. Samet MISIR
 
BÖLÜM KURULU GÖREV/İŞ YETKİ VE SORUMLULUKLAR
 
ÜYELER VE GENEL BİLGİLER
 
  • Tek anabilim veya anasanat dalı bulunan bölümlerde, bölüm başkanının başkanlığında o bölümdeki tüm öğretim üyeleri ile öğretim görevlileri ve okutmanlardan, birden fazla anabilim veya anasanat dalı bulunan bölümlerde ise bölüm başkan yardımcıları ile anabilim veya anasanat dalı başkanlarından oluşur.
  • Bölüm başkanının tespit edeceği gündemdeki konuları konuşmak üzere eğitim- öğretim yılı süresince ayda en az bir defa toplanır.
  • Bölüm kurulu, bölüm ile varsa bölüme bağlı anabilim veya anasanat dallarının eğitim-öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin programlarının, araç, gereç ve fiziksel imkânlarından en etkin biçimde yararlanmak için gerekli planların ve işbirliği esaslarının hazırlanması hususunda görüş bildirir. Bölüm kurulunun bu konularda hazırlayacağı öneriler, bölüm başkanının onayından sonra uygulanır.
  • 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda belirtilen görevleri yapmak.
  • Bölüm başkanının tespit edeceği gündemdeki konuları konuşmak üzere eğitim- öğretim yılı süresince ayda en az bir defa toplanmak.
  • Dönem başlarında ve dönem sonlarında ilgili dönem için ders görevlendirmelerini oluşturmak ve Yüksekokul Yönetim Kuruluna sunmak ve görüş bildirmek.
  • Bölüm eğitim-öğretim, uygulama ve araştırma faaliyetlerinin, programlarının, araç, gereç ve fiziksel imkânlarından en etkin bir biçimde yararlanmak için gerekli planların ve işbirliği esaslarının hazırlanması hususunda görüş bildirmek.
  • Bölüm kurulunun ilgili konularda hazırlayacağı öneriler, bölüm başkanının onayından sonra uygulanır.
  • Kanun ve yönetmeliklerle verilen diğer görevleri yapmak.