Gastronomi ve Mutfak Sanatları, multidisipliner bir bilim alanıdır. Gıda bilimi ve teknolojisinin,beslenme ilkelerinin ve besinlerin özelliklerinin ve işletme ağırlıklı teorik derslerin yanında aynızamanda Türk mutfağı, dünya mutfakları, pastacılık ve ekmek yapımı gibi uygulamalı öğretiminin gerçekleştirildiği, teorik bilgi ile pratiği harmanlayıp bu konuda yetkinlik kazanma yolunda devameden dört yıllık öğrenim süresine sahip bir lisans bölümüdür.
Mezuniyet sonrası öğrencilerimizin hem ulusal hem de yabancı mutfak kültürlerine ve uygulamalarına hâkim, yiyecek içecek üretim tekniklerini bilen, aynı zamanda bu bilgi ve birikimini sanatsal bakış açısıyla birleştiren, yerli ve yabancı işletmelerde çalışabilecek, çağdaş yönetim anlayışına sahip bireyler olarak yetişmesi en temel misyonumuzdur.
İnsanların kültür ve damak tadına yön veren, gıda israfı ve sağlıklı lezzetler üretme konusunda hassas ve bu lezzetleri hazırmanın ve sunmanın bir sanat olduğunun farkında olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.